DE SPIJSVERTERINGS- EN DARMGEZONDHEIDSCHECK

Dit betreft een ontlastingsonderzoek, waarbij het functioneren van je spijsvertering, de gezondheid van je dikke darmflora en de immunologische activiteit in je dikke darm globaal in kaart worden gebracht.

 

Dit onderzoek, dat wordt uitgevoerd door het Duitse laboratorium Biovis, resulteert in een uitgebreide analyse (zie de download hieronder voor een voorbeeld) die ik tijdens een consult van 1 tot 1,5 uur zal toelichten. Mocht er sprake zijn van een lichte onbalans dan zal ik je meteen wat voedings- en leefstijl adviezen geven die je kunt inzetten om je lichaam te ondersteunen bij het herstellen van de onbalans. Blijkt er sprake te zijn van een serieuzere verstoring, dan kunnen we als je dat wilt een behandelroute starten. Mijn advies is namelijk om in zo’n geval niet af te wachten tot de onbalans zo groot is dat je serieuze gezondheidsklachten krijgt, maar de balans preventief te herstellen.

Download
Voorbeeld Spijsverterings- en darmgezond
Adobe Acrobat document 468.9 KB

Je darmen zijn de poort tot je lichaam. Ze zorgen onder andere dat waardevolle voedingsstoffen uit je eten en drinken worden opgenomen en dat schadelijke (afval)stoffen uit je lichaam worden afgevoerd. Maar, als dit systeem niet goed meer werkt, dan ontstaan op den duur vaak tekorten aan de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om je gezond te houden. Daarnaast zullen niet-afgevoerde schadelijke (afval)stoffen zich ophopen en dit samen is hèt recept voor de meest uiteenlopende chronische klachten: huidziekten, gewrichtsproblemen, neurologische aandoeningen, gewichtsproblematiek, vermoeidheid, ontstekingen, slaap-, emotionele, mentale en gedragsproblemen, etc. Bij al deze klachten is vaak sprake van onbalans in de darmen (soms zelfs zonder duidelijke darmklachten). 

 

De kosten voor deze spijsverterings- en darmgezondheidscheck bedragen €250,- (vrijgesteld van btw) en de kosten voor het consult waarin ik de uitgebreide analyse zal toelichten bedragen €95,- per uur (vrijgesteld van btw). Maar, wanneer je besluit om naar aanleiding van de onderzoeksresultaten met één van mijn behandelroutes te starten, dan wordt dit consult als het eerste consult van je behandelroute gerekend en valt betaal je de (voordeligere) consultprijs.

Wil je graag meer weten over het functioneren van je spijsvertering, de gezondheid van je dikke darmflora en de immunologische activiteit in je dikke darm? Vul dan (via de bovenstaande knop) mijn contactformulier in, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op om een gratis en geheel vrijblijvende telefonische kennismaking te plannen.