KOSTEN PER CONSULT / SESSIE

  • Orthomoleculair / darmconsult: €85,- per uur (vrijgesteld van btw)
  • Coachingssessie: €85,- per uur (vrijgesteld van btw)

DUUR VAN EEN CONSULT / SESSIE

De duur van een consult / sessie varieert meestal tussen de 1 en 2 uur.

KOSTEN VAN (LABORATORIUM)ONDERZOEK

Welke onderzoeken van waarde zijn is onder andere afhankelijk van je persoonlijke situatie en het verloop van je herstel. Hierdoor zijn eventuele onderzoekskosten moeilijk op voorhand in te schatten. Om je een idee te geven, de kosten voor een relatief uitgebreid ontlastingsonderzoek liggen rond de €280,- (vrijgesteld van btw). Daarentegen zijn er ook minder uitgebreide onderzoeken die slechts een paar tientjes kosten (deze leveren uiteraard wel veel minder informatie op). Voor adem-, speeksel-, bloed- en urineonderzoeken geldt hetzelfde.

 

Of je de door mij geadviseerde onderzoeken laat uitvoeren is en blijft natuurlijk altijd jouw beslissing!

KOSTEN VAN SUPPLEMENTEN

Welke supplementen voor jouw lichaam waardevol kunnen zijn is niet op voorhand in te schatten. Dit is onder meer afhankelijk van de mate van onbalans in je lichaam en de oorzaken die hierbij een rol spelen.

 

Of je de door mij geadviseerde supplementen gaat gebruiken is en blijft natuurlijk altijd jouw beslissing!

VERGOEDING DOOR DE ZORGVERZEKERING

Omdat ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde) kunnen mijn orthomoleculaire / darmconsulten (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit een aanvullende zorgverzekering. Meer informatie hierover vind je onder andere op zorgwijzer.nl

 

Aangezien de vergoeding per verzekeraar en per aanvullende verzekering verschilt, adviseer ik je om zelf in de polisvoorwaarden van je eigen verzekering na te kijken of jouw orthomoleculaire / darmconsulten vergoed worden*. Is dit het geval dan kun je de door jou betaalde consultfactuur indienen bij je zorgverzekeraar. De consultkosten vallen niet onder het eigen risico van de basisverzekering!

 

* let op: soms vergoeden zorgverzekeraars geen telefonische, video- of e-mail consulten! 

 

Kosten voor (laboratorium)onderzoek, supplementen, te laat geannuleerde orthomoleculaire / darmconsulten en niet-orthomoleculaire sessies worden meestal niet vergoed door zorgverzekeraars en komen voor je eigen rekening.

 

Tips

  • ik weet natuurlijk niet hoeveel geld je nu ieder jaar opnieuw uitgeeft aan zorgkosten zoals een aanvullende verzekering, je eigen risico en zorg die niet vergoed wordt. Maar, mogelijk kun je hierop besparen en in plaats daarvan investeren in een duurzaam herstel van je lichamelijke en/of mentale balans?
  • afhankelijk van je inkomen kun je bij de aangifte inkomstenbelasting een deel van je niet vergoede zorgkosten opvoeren en deze op die manier (deels) vergoed krijgen.