Je kunt bij mij uit de volgende 3 basisroutes kiezen

 

Aangezien ik mij in mijn communicatie (via social media en op de website) voornamelijk richt op vrouwen met maag-darmklachten, krijg ik vaak vragen als:

  • ‘Mijn man heeft ook maag-darmklachten, kun je hem ook begeleiden?’
  • ‘Ik heb geen maag-darmklachten, maar wel andere gezondheidsproblemen, kun je mij helpen om deze op een natuurlijke manier aan te pakken?’
  • 'Ik heb geen klachten, maar wil graag eens wat laboratoriumonderzoek laten doen om te kijken hoe het er voorstaat met mijn gezondheid en waar ik mijn voeding en leefstijl kan verbeteren. Kun jij me daarbij helpen?

Mijn antwoord op al deze vragen is: JA NATUURLIJK!

 

In de eerste plaats geloof namelijk helemaal niet in het opdelen van het menselijk lichaam in onderdelen. Alle organen, weefsels en zelfs lichaamscellen staan immers direct of indirect met elkaar in verbindingen en kunnen elkaar zo in positieve en negatieve zin beïnvloeden. Veel mensen met maag-darmklachten hebben dan ook als gevolg daarvan andere gezondheidsklachten, bijvoorbeeld huidaandoeningen, bloedglucoseproblematiek, hart- en vaatziekten, hormonale klachten, vruchtbaarheidsproblemen, etc. Ook kan het zijn dat andere gezondheidsklachten op den duur maag-darmklachten veroorzaken. Dit is de reden dat ik voor een brede basisopleiding heb gekozen en deze jaarlijks door bij- en nascholing verder uitbreid en verdiep.

 

In de tweede plaats ben ik voorstander van preventieve geneeskunde, dat wil zeggen dat je actie onderneemt om je gezondheid te optimaliseren en je kans op ziekte te verkleinen (voorkomen is in mijn optiek een illusie).