Ontlasting die naar rotte eieren ruikt

Dit wijst op een verstoorde eiwitvertering en dat is niet handig, omdat eiwitten die niet goed verteerd zijn niet opgenomen kunnen worden via je dunne darm. Hierdoor belanden ze in je dikke darm waar bepaalde bacterie soorten ermee aan de slag gaan. Dit heeft een aantal nadelen. Zo produceren deze bacteriën tijdens dit rottingsproces onder andere zwavelgassen die naar rotte eieren ruiken en die je lichaam via je ontlasting of winden verlaten. Daarnaast zullen deze (vaak potentieel ziekteverwekkende) bacteriën, doordat ze meer eten krijgen dan dat de bedoeling is, ook in aantallen gaan toenemen en daardoor kan je darmflora uit balans raken. Verder kun je wanneer deze situatie te lang voortduurt zelfs een tekort aan eiwitten (lichaamsbouwstoffen) oplopen. Dit alles kan tot de meest uiteenlopende lichamelijke en mentale klachten leiden en vraagt dan ook om actie!

 

Terug naar de ontlastingsanalyse …

Ontlasting die zuur ruikt

Dit wijst op een verstoorde koolhydraatvertering en dat is niet handig, omdat koolhydraten die niet goed verteerd zijn niet opgenomen kunnen worden via je dunne darm. Hierdoor belanden ze in je dikke darm waar bepaalde micro-organismen (onder andere schimmels) ermee aan de slag gaan. Dit heeft een aantal nadelen. Zo produceren microben tijdens dit gistingsproces onder andere zuur ruikende gassen die je lichaam via je ontlasting of winden verlaten. Daarnaast zullen deze (vaak potentieel ziekteverwekkende) micro-organismen, doordat ze meer eten krijgen dan dat de bedoeling is, ook in omvang en/of aantallen gaan toenemen en daardoor kan je darmflora uit balans raken. Dit alles kan tot de meest uiteenlopende lichamelijke en mentale klachten leiden en vraagt dan ook om actie!

 

Terug naar de ontlastingsanalyse …

Ontlasting die chemisch ruikt

Dit wijst op een flinke lading afvalstoffen in je ontlasting en deze zijn vaak het gevolg van onbalans in je darmflora. Regelmatig ontlasting die sterk chemisch ruikt vraagt dan ook om actie! 

 

Terug naar de ontlastingsanalyse …